Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

KORÁBBI CSILLAG PRESSZÓK

 

 

2012. január 25. – "Tegyünk valamit ay álmainkért"

Januárban kissé rendhagyó Presszót szerveztünk, ahol a főszerep a cselekvésé, a "józan észé" (is) volt. Szép számmal érkeztünk, akik úgy döntöttünk, itt az idő tenni valamit az álmainkért. És szerencsére álmaink is pontosan olyan sokszínüek voltak, mint mi:
- delfinekkel úszni...
- társra lelni...
- otthont kialakítani...
- megnyitni a szívem a szeretetnek...

És képzeljétek, mi derült ki:  hogy mindenki képes és alkalmas arra, hogy álmait megvalósítsa. Nem kell hozzá más, csak szándék és cselekvés. Nahát.:) Ezért hát azt mondom, aki nem volt ott, az is tegye meg az első lépéseket. Az álmai felé.
S ha segítségre, támogatásra van szükégetek, csak szóljatok. Mi, a "presszósok" is támogatjuk egymást.;) 
 csillageberek@gmail.com 

 

2012. december 28. – Tisztítás

2012. december 28-án, a két ünnep között is megtartottuk a szokásos, hóvégi Csillag Presszót. Témánk a tisztítás volt. Hogyan tudunk tisztulni? Milyen módszerekkel? Testi-lelki-mentális szinten ugyanúgy, vagy másként? Összegyűjtöttünk egy csokor módszert, s néhányat ki is próbáltunk belőlük. Végül pedig rátekintettünk az egészre, s megláttuk a párhuzamokat, (ismét) észrevettük, hogy minden mindennel kapcsolatban van. Csuda jó volt beszélgetés, ötletelés, próbálkozás egyaránt.
Ha bármelyikőtöket érdekel az összegyűjtött tisztító eszközcsokor, írjon egy mailt nekünk a csillageberek@gmail.com címre, s megköldjük, hogy mi mit szedtünk össze.

 

2012. november 30. – Angyalok

A novemberi Csillag Presszóra meginvitáltuk az angyalokat. Érkeztek is szép számmal, legnagyobb csodálkozásunkra. Merthogy az arkangyalokról és a funkcionális angyalokról csak-csak hallottunk már (és természetesen az őrengyalokról is), de közülünk kevesen tudták, hogy az őrangyal mellett minenkit egy vezérangyal is támogat. Valamint, hogy az angyali hierarchia tagjai a kerubok, szeráfok, trónusok is, és még sokan mások.

Így hát először egy jót beszélgettünk arról, hogy ki-mit tud az angyalokról. Ezek után átbogarásztuk a teljes angyali hierarchiát. Majd néhányan azt is megnéztük, hogy milyen a kapcsolatunk őrangyalunkkal és vezérangyalunkkal, hogy milyen üzenetet hoznak itt és most nekünk, s hogy mit lenne érdemes tennünk ahhoz, hogy áramló kapcsolatban legyünk angyalainkkal. Zárásként pedig angyal kártyát húztunk, hogy finom üzenetekkel támogassuk meg magunkat.

A Presszó remek hangulatban telt és nagyon hasznos volt. Ha Ti is szeretnétek angyal kártyát húzni, dudus oldalán több közül is válogathattok.

Október 30-án, halottak napjához közelítve Csillag Presszónk témájául az elengedést választottuk. Legfőbb eszközönkül pedig a jógát és egymás energetikai támogatását választottuk.

 

2012. október 30. – Elengedés

Október 30-án, halottak napjához közelítve Csillag Presszónk témájául az elengedést választottuk. Legfőbb eszközönkül pedig a jógát és egymás energetikai támogatását választottuk.

 

 

2012. augusztus 31. – "A változás"

Augusztus 31-én, a nyárból az őszbe lépve Csillag Presszónk témája a változás volt. 2012 a változás éve, s való igaz, mindannyian beszámoltunk arról, hogy életünkben változások sora zajlik, melyet néha örömmel, gyakrabban feszültséggel és zavarodottsággal élünk meg. Nagy segítség ilyenkor, ha megtaláljuk belső biztos pontjainkat, és az örvény időszakában ebben a csendben vagyunk. Fontos, hogy ne engedjük, hogy a változás szele, feszültsége elragadjon bennünket.

A mindennapi változásokban elvárásaink, a helyzetek irányítási és kontrollálási vágya megakadályoz bennünket abban, hogy a változási folyamat teremtő módon kibontakozzon.

Sokat tudtunk segíteni egymásnak saját élményeink megosztásával, a belső stabilitás megkeresésével és azzal, hogy felhívtuk egymás figyelmét az időszak sajátosságaira.

Ha egy kicsit távolabbról tekintünk saját, vagy akár a Föld)változási folyamataira, akkor igaz: "Minden rendben van a teremtés egészében." S ha ezt már meghallottuk, hát perdüljünk táncra az ajtóba érkező változással. Nincs más hátra, mint előre: Változásra fel!

 

 

2012. július 11. – Szívközösségek

A zene, ami megnyitja a szívet 

James Redfield: Shambhala titka
Elismerni a fényt

 

2012. május 25. – Gaia

Az emberek valami furcsa jelenségre lettek figyelmesek. Mintha valaki sóhajtott volna. Mélyet, felszabadító erejűt. Hihetetlen, de örömteli és szomorú egyaránt volt. Sokan hallották, de a hang forrását nem tudták beazonosítani. Egyszerre érezték a szívükből és a Föld mélyéről. Ezzel egyidőben felsejlett a horizonton egy zöldesen derengő fény, amely egy szemvillanás alatt tovatűnt. Valami végérvényesen megváltozott.
Fent az égen, a felhők között kinyílt egy napkapu, és egy nőalak jelent meg, arcán furcsa mosollyal. Kezében egy tálat és egy ágat tartott. Ruháját meglebbentette a szél. Szemében tűz ragyogott. Az angyalok tisztelettel meghajtották fejüket.
"Miért hagytad el a bolygót?" - kárdezte egy parányi tanonc, a fiatalok szemtelenségével.
A nő ráemelte gyönyörű tekintetét és hangtalanul kacagott. Az emberek, tudod felébredtek. Most már hisznek magukban. ...

 

2012. március 29. – "Új világ - álmodjunk és cselekedjünk!"

Március utolsó csütörtökjén tartottuk az e havi Csillag Presszót. Az összejövetel elején izgalmas beszélgetések zajlottak arról a világról, amelyben élünk. Megállapítottuk, hogy lehet, hogy régen ez jó volt, a maga idejében élveztük, de ma már egy új (kreatív, alkotó, őszinte, átlátható, egyszerűbb stb.) világban szeretnénk élni. És egy nagyon fontos dolgot TUDATOSÍTOTTUNK magunkban: ahhoz, hogy ez megvalósuljon, NEKÜNK kell lépegetnünk. Ezért hát megnéztük azt is, mit tudunk tenni a saját életünkben (ki-ki a magáéban) azért, hogy az általunk megálmodott új világ létbe léphessen.
A beszélgetésekhez segítségül hívtuk a mesék világát, Életkék országának lakóit és Őszirózsa Déva üzenetét is.
És a Presszó végére ismét rájöttünk, hogy ha álmainkat és lépéseinket az új világ megalkotására egyenként tesszük is meg, mindezt nagyon kellemes és előrevivő közösségben megbeszélni. Mert ha megmutatjuk, egymás mellé tesszük, összekeverjük színeinket, akkor már az út során különleges világot alkothatunk, nem csak a végállomásnál. 

Olvasnivaló: Életkék Országának meséje (és nem sokára felkerül Őszirózsa Déva üzenete is)

 

 

2012. február 25. – "A Voks"

Ez a Csillag Presszó volt a 2012. év első Csillag Presszója, s egyben az első a megújult Presszók sorában, így ezt az alkalmat még zárt ajtók mögött tartottuk mi, a Csillagéberek. Témánk "A Voks" volt, eszközünkül pedig a beszélgetést és "hangolódást" (elcsendesedést) választottuk.

Mi a különbség a döntés és a voks között?

Mit jelent VALÓBAN az ÚJ VILÁG mellett VOKSOLNI?

Elegendő, ha mindezt szóban kimondjuk? Vagy tetteinket is ennek megelelően kell rendeznünk?

Esetleg ennél is több, egy tiszta, őszinte lélekszintű döntés szükségeltetik hozzá?

S mi van akkor, ha azt vesszük észre, hogy mást mond a száj, mást mutat a tett és mást rezeg a lélek? Kinek van ilyenkor "igaza"?

Az új világ már eldöntött tény, vagy van számos más alternatíva is?

És mi a teendőnk itt és most ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és a z Új VIlág építésén is tevékenykedjünk?

Számos kérdés megválaszolásra került, ami persze nem jelenti a vélemények egyezőségét is. Az viszont biztos, hogy aki az új világ mellett VOKSOL, az építő. Szavakkal, tettekkel és energiákkal is. S amit tudunk, hogy az utak találkoznak ugyan egy közös térben, de előtte mindenkié másfelé kanyarog. Viszont egyre több helyről halljuk, az Új Világ építése nem magányos akció, s mi el is hisszük ezt a csicsergő madárseregnek. Nagy hát az öröm, mikor már a találkozási pont előtt is látjuk egymás útját. :)

Olvasnivaló: Nomád Farkas, maja vezető üzenete

 

 

 Vissza a Csillag Presszóhoz