Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2008. április – Mórnaméé

(Mornaméé, ki a Föld átalakulásában tevékenykedik)

 

Mornaméé: A Föld átalakulásában tevékenykedem. Izgalmas témát határoztatok meg. Most abban a helyzetben vagytok, hogy meghatározhatjátok az utánam érkezőt.

Csoport: Mi a nagy totál kép most? Hol tartunk az átalakulási folyamatban? Úgy érezzük lelassult.

Mornaméé: Úgy képzeljétek el a folyamatot, mintha két autó/vonat haladna egymás mellett és az egyik jóval nagyobb sebességre kapcsolt. Ő úgy érezi a másik lelassult. Mindössze Ti gyorsultatok föl. Az átalakulás az előre elvártak szerint alakul. A csapatok azonban szabad kezet kaptak a megvalósulás formáiban. Gaia elhagyta földi burkát és átadta a fenntartás felelősségét a többi élőlénynek. Vannak, akik hathatósan működnek. Fényenergia, levegőenergia kiaknázását, a víz mozgatóenergia működtetését értem ez alatt.

Sokan vannak ebben, mint Ti. Látjátok, hogy a régi nem működik, az újnak viszont csak a képe van meg. Ezzel Mi is így vagyunk. A Föld aranykora a dinamikus istenség egy teljesen új lehetőséget ad meg az Univerzum számára. Ha a Ti vágyaitok elég erősek arra, hogy a szerelem, a fantázia, a csoportban való létezés valósuljon meg, akkor az meg is fog valósulni. De hogyan és mikor, azt én sem tudom megmondani. De egy biztos, bennetek olyan vágy nem fogalmazódhat meg, ami a Galaxisban ne lenne minta. Valahol termőtalajt talál. Maximum a megvalósulás után mondhatod: nem erre vágytam.

Sokan vannak így, mint Ti. Nem akarom azt az általános mondatot mondani: nem vagytok egyedül, mert értem, hogy néha nehéz elől járni. De az biztos, hogy sokszor felerősödnek az általatok beindított fantáziák és gnoszty-ok. Csak adjátok meg magatoknak meg a potenciáloknak is a lehetőséget, hogy a könnyed tánc a szellők szárnyán érkezzen.

Az anyag egy különös világ. Természetesen a Föld körüli csoportok is komoly hatást fejtenek ki rátok. Hatalmas energia hullámok érkeznek, talán azért nem értitek. Képzeljétek el, hogy a szennyes ruhát beteszitek a mosógépbe. Az szárít és vasal is, de Ti csak azt látjátok, hogy zümmög, dörög. Megvan a maga üteme. Ti már magatok előtt látjátok a szép kivasalt ruhát. Hiába sürgetitek. Az az előnyötök vagy hátrányotok, hogy van egy képetek arról, hogy mi fog megérkezni a folyamat végén. A hasonlat talán azért is jó, mert az öblítés fázisában túl nagy energiát fölösleges befektetni. Nem érdemes kikapcsolni és kézzel kicsavarni, vagy új ruhákat beletenni. Több gép megy párhuzamosan. Mások még most szedegetik le magukról a ruhát. Türelmetlenek vagytok e tekintetben. Az, akiken még tisztátalan ruha van, azt látják, hogy Ti kisnacóban szaladgáltok, és arra biztatjátok őket, pucérkodjanak!

Gyarló példa. Olyan minőségi változásban vagytok, aminek önként vállalt kísérleti alanyai vagytok. Ez nem egy sorozatgyártás. Az új világ kialakítása lezajlik bennetek is, meg sok-sok létezőben. Ez ad egy új világképet. Egy közös vállalás. Ha a saját szavaitokat figyelitek, megadatik a válasz. Az átalakuló földi világ elöljárói vagytok, de Ti is tudjátok, hogy a hiányotok nehézséget szül a többiek számára.  A Szóló is százezerszer toporzékolt már hogy a többiek hite, gyorsasága csiga lassú. Ti is tudjátok, hogy a helyzet csak nehezebbé válna a kiszállásotokkal.

A meddigre nem tudom a választ. Nem ismerem az idő fogalmát. Egyébként is az időkoordináta teljesen átalakulóban van. Azért nehéz válaszolnom, mert egy olyan különleges létbe léptek majd, amire nem adható meg az itt vagy az ott. Azt tudom mondani itt is vagy és ott is vagy. És erre nem tudok hasonlatot mondani, mert vannak elképzeléseitek: Itt hagyom eme világot, és ott fogok működni. Ez igaz, de mégsem.

Nincs viszonyítási alap, a történelmetekben sem. Nem találhatóak rá szavak. Talán, de nagyon sekély hasonlat: amikor hangolódtok. Azt gondoljátok, hogy az egy áttetsző képsor, egy átjárható energia. Valójában az a gnoszty potenciálok valósága. Csak azért érzékeltek különböző dolgokat, mert ez mind igaz. Nem a Ti szűrőitek miatt. Ne is akarjátok egybegyúrni!

Az új létezési forma azt jelenti, a gnoszty potenciálokban léteztek és a Földre hangolódtok. Már nem vagytok itt, de még igen. Már ott vagytok, de még csekélyebb mértékben, mint itt. Csak még a hitetek azt hiszi, az anyag a meghatározó, mert még itt van a nagyobb arány. De ez majd átalakul.

Ma, ha visszanéztek a múltba 1-2 évvel ezelőttre, tekintve az akkori „itt-et”, ahhoz az „itt”-hez képest, ma alig vagytok itt. A jelenlétetek energiája és a környezetetek hatása is megváltozott. Lehet, hogy sok mindenben azt csináljátok, mint az akkori „itt”-ben, de ez csak áttűnés. Két évvel ezelőtt azt gondoltad, Te vagy a tréner, aki szimbólumokat lát. Most azt gondolod, Te vagy az istenember, aki néha tréner. Amit most „itt”-nek élsz meg, az halvány felhőfoszlány.

Csoport: Mit takar az, hogy közös vállalás?

Mornaméé: Elég sok ember és élőlény vállalta, hogy az átalakulásban döntő és elöljáró szerepet fog vállalni. Igyekeztünk összeszervezni benneteket, de eltérő a sebesség. Ez a folyamat mindenki tudati, érzelmi és fizikai szintjét más mértékben terheli. Mindenki máshogy terhelhető. Nem érdemes haragudni arra, aki nem bírná ki a folyamatot. Mert a lélek energia összetétele nem egyforma, bár ez most kevésbé fontos. Az eredeti vállalás, amivel a Földre érkeztetek, nem egyforma még köztetek sem, és a csoportban sem. Nem egyformán vagytok képesek, nem egyforma ütemben vagytok képesek végigmenni az úton. És időnként Mi is közbelépünk. Hiába vállalná a személyiség és a lélek együtt a rakétakilövést, de ha Mi innen azt látjuk, hogy nagy a kockázat, akkor közbelépünk. Ne haragudjatok személyekre, csak érzékeljétek az ütemkülönbséget, mert immáron nem kell ugyanolyan mintán haladni.

Talán-talán egy példa: Képzeljetek el egy tüzet. A tűzben gally, papír, rönk, száraz levél nem egyformán égnek, nem egyformán sokáig, és nem egyforma intenzitással. Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy a tejes doboz égne, és ha kinyitjuk, a belső rész miatt azt mondjuk, ennek csak füstje lenne, és nem táplálná a tüzet. De nem érdemes ezt számon kérni. Ez a Mi dolgunk, hogy mi mit gyújt be. Legfeljebb azt jelezhetitek, hogy a rönk nem gyulladt be. Akkor mi ránézünk és azt látjuk árnyékban van. Egyet tegyetek félre: Ha az események sodra nem annak megfelelő, amire gondoltatok, attól még nem rossz. Talán azt gondoljátok, máshoz viszonyítva úgy tűnik nehezebb helyzetben vagytok a mostani „itt”-eitekben. Talán a Szóló azt gondolja, hogy nem ér be hozzá a befektetéseinek a hozama. Talán így is van, de talán valami olyasmi vár rátok, ami nem befektetések alapján jön létre. Ha erre vártok, nem látjátok meg a kincset. Az emberi világ szabályai porosak, de ahhoz hogy itt létezzetek, igazodni kell hozzájuk.

Legyetek bátrak és úttörők! Az, amit „ott”-nak és „majd”-nak neveztek, hihetetlen gyorsasággal érkezik. A holografikus mező hihetetlen gyors táncot jár. Figyeljetek! Én vagyok a kék fény valósága, áttetsző módon látlak titeket. Csak a saját világotoknak higgyetek, csak ezt terjesszétek ki! A Föld, amelyben léteztek, már nem sokáig épül az anyagra, a cserére, a pénzre. Nektek már nevetséges. Nevessetek! Nem becsülöm le, csak nem látom. Olyan nekem a pénz, mint a dobozból előugró bohóc. Nevess hát, mert nevetséges! Kérlek ne felejtsétek el megkérdezni, hogy mit jelent a nevem. Mert ennek üzenete van. A nevem jelentése: A magában csendben igazat szóló. Azért érkezünk, hogy egy mintát hozzunk. Ha magatokban, csendben kimondotok dolgokat, az elindítja a vonzás törvényét. Például, ha csak azt mondjátok: tiszta szó. Bennetek is megfordul, és aki hozzátok beszél, az is érzi hogy alkalma van erre.

Nos tehát: Quan Yin azért jönne, mert úgy érzi, az energiatér most alkalmas neki. Germain, mert úgy érzi szeretnénk. Kuthumi úgy érzi, szükségünk van a humorára. Azonban ha rám hallgattok Quan Yint választjátok.

 

Vissza a közvetítésekhez